به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق، نیروهای اصلاحطلب در این دوره انتخابات در شرایطی قرار گرفتهاند که توان حضور مؤثر در مجلس را نخواهند داشت. در این شرایط برخی از اصلاحطلبان باور دارند که هنوز هم میتوان، خاصه در تهران، یک لیست انتخاباتی ارائه داد و برخی نیز میگویند که اولا از نظر عملی لیستی که در این شرایط ارائه شود کاملا بیرمق خواهد بود و ثانیا ارائه لیست با هر شرایطی نوعی تأیید سازوکار نظارتی موجود است؛ به این معنی که اگر لیستی به مردم عرضه شود اصلاحطلبان به صورت ضمنی پذیرفتهاند که ردصلاحیتهای گسترده منطقی است و میتوان باز هم با آن کنار آمد.
عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاحطلب، باور دارد که در این شرایط بههیچوجه مصلحت جریان اصلاحات در ارائه لیست انتخاباتی نیست. او در تحلیل شرایط فعلی انتخاباتی به «شرق» گفت: «بهجرئت میگویم که تاکنون شورای نگهبان تا این حد اصلاحطلبان را ردصلاحیت نکرده بود. در گذشته هم شاهد ردصلاحیتها بودهایم اما در این دوره هم از نظر ابعاد گستردگی و هم از نظر عدم پاسخگویی شورای نگهبان در قبال این تعداد ردصلاحیتها واقعا بیسابقه است؛ خاصه آنکه اکنون کشور در شرایط ویژهای قرار دارد و نمیتوان بهسادگی از اهمیت انتخابات گذشت.
او با ذکر خاطره از انتخابات مجلس هشتم ادامه داد: «آقای عارف در انتخابات مجلس هشتم اقدامی انجام داد که هنوز در ذهن دارم. وقتی در آن دوره انتخابات بسیاری از اصلاحطلبان ردصلاحیت شدند او با اینکه تأیید صلاحیت شده بود، به احترام دیگر اصلاحطلبان از انتخابات انصراف داد. معلوم است که حتی اگر تعدادی از اصلاحطلبان هم به مجلس بروند، کاری از پیش نمیبرند. اولویت اصلاحطلبان نباید صرفا ورود به مجلس باشد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا با انصراف اصلاحطلبان از انتخابات، زمینه هلدادن اصلاحطلبان به بیرون از مسئولیتهای رسمی ایجاد نمیشود؟ اظهار کرد: «باید از این توهمات ذهنی بیرون بیاییم. مگر نمایندگان مجلس دهم یا همین تعدادی که در این دوره تأیید صلاحیت شدهاند، مانند نمایندگان مجلس ششم هستند که بتوانند در مجلس تأثیر جدی بگذارند؟ عملکرد مجلس دهم که تعداد قابل توجهی از اصلاحطلبان در آن حضور داشتند با مجالس هفتم و هشتم چه تفاوتی داشت که اکنون نگران خالیبودن مجلس از حضور اصلاحطلبان باشیم؟
علی صوفی، عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، هم با اعلام تأیید صلاحیت محمدعلی وکیلی درباره آنچه اکنون باید انجام داد، به «خبرآنلاین» گفته است: «در تهران تعدادی از اعضای فراکسیون امید تأیید صلاحیت شدهاند. اینکه در شرایط فعلی امکان ارائه لیست از تهران وجود دارد یا خیر، مشخص نیست و شاید تا آخر هفته به نتیجه برسد؛ تا زمانی که لیستی مشخص نشود، سرلیستی معلوم نخواهد شد. همچنین شورای عالی سیاستگذاری در راستای تمرکززدایی و احترام به استانها، ارائه لیستهای انتخاباتی را به آنها تفویض اختیار کرد».
محمود صادقی، یکی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری هم در پاسخ به پرسش «ایلنا» مبنیبر اینکه مطرحشدن لیست امید۲ ازسوی اصلاحطلبان با درنظرگرفتن شاخصههای غیرسیاسی، در حوزههای انتخابیهای که اصلاحطلبان ردصلاحیت شدهاند، چقدر صحت دارد، گفته است: «اصلاحطلبان در قالب شورای سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان بهطور متمرکز و هماهنگشده عمل میکنند. راهبردی که از ابتدا اعلام و روی آن تأکید شد این بود که اگر ما در یک حوزه انتخابیه، کاندیدای واجد صلاحیت و دارای هویت شناختهشده اصلاحطلبی داشته باشیم آن را بهعنوان کاندیدای اصلاحطلبان معرفی میکنیم و اگر هم کاندیدایی نداشته باشیم، لیست نمیدهیم؛ یعنی اصلاحطلبان در انتخابات شرکت میکنند، اما بدون معرفی کاندیدا؛ چون کاندیدای اصلاحطلب در آن حوزههای انتخابیه وجود ندارد».
صادقی گفت که اصلاحطلبان نباید زینتالمجالس باشند: «راهبرد شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان همین موضوع مذکور است و تا کنون هم این راهبرد تغییری نکرده است؛ در بیانیه شورای عالی اصلاحطلبان هم با شفافیت و صراحت اعلام شد که ما اصلاحطلبان نمیخواهیم زینتالمجالس باشیم؛ یعنی اصلاحطلبان نمیخواهند حضوری زینتی در مجلس آینده داشته باشند و بههرحال این راهبرد وجود دارد. ۹۰ درصد کاندیداهای اصلاحطلبان در سراسر کشور ردصلاحیت شدند؛ بنابراین نمیتوان انتظار داشت در حوزههای انتخابیهای که کاندیدا نداریم، لیست انتخاباتی بدهیم».
او در ادامه گفت: «البته برخی احزاب در درون شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هم هستند که تعداد بیشتری از افرادشان از این مرحله عبور کردند و صلاحیتشان تأیید شد، بنابراین یک نظر مطرح شد که اگر احزابی فکر میکنند کاندیدای بیشتری را میتوانند معرفی کنند، آنها مجاز باشند خودشان در قالب حزبی خودشان عمل کنند اما شورای عالی اصلاحطلبان به صورت کلی، راهبرد عدم ارائه لیست را داشته و تا الان هم هیچگونه تغییری در این راهبرد به وجود نیامده است».
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان کشور درباره اینکه انتشار گزارشی در یکی از روزنامههای کشور مبنیبر ارائه لیست امید۲ از سوی اصلاحطلبان با درنظرگرفتن شاخصههای غیرسیاسی ازجمله شاخصه قومی و قبیلهای، شاخصه داشتن تخصصهای مدیریتی و... در حوزههای انتخابیهای که اصلاحطلبان ردصلاحیت شدهاند و کاندیدای شاخص اصلاحطلب ندارند، چقدر صحت دارد، گفت: «لیست امید۲ صحت ندارد و جعلی است».
نظر شما